Društvene igre

Kao i knjige, i društvene igre mogu biti poučne, razvijati maštu i logično razmišljanje. Ali društvene igre imaju i druge prednosti. One jačaju komunikacijske i socijalne vještine te potiču na suradnju i timski rad. Dok knjige čitamo sami, za društvene igre potrebni su nam ljudi; prijatelji ili obitelj. Društvene igre tako postaju nezaobilazan dio različitih druženja te prilika za kvalitetno provedeno slobodno vrijeme. Dok su se nekoć prijatelji okupljali na kartaške večeri, danas su to ipak češće različite društvene igre.

U Books and more razvijamo društvene igre bazirane na knjigama iz naše naklade, ali naći će se tu još pokoja igra vlastite tematike. Posebno smo ponosni na razvijanje obiteljskih društvenih igara koje na jednom mjestu mogu okupiti cijelu obitelj neovisno imaju li njezini članovi sedam ili sedamdesetsedam godina.

Kao i knjige, društvene igre su odličan dar za sve prilike, od rođendana do Božića. Posebno za djecu i mlade. Što je bolje od toga da nekome darujemo zabavu i igru?

Društvene igre omogućuju socijalnu aktivnost te nas odmiču od različitih ekrana na koje smo kao pripadnici modernog tehnološkog društva postali previše navezani. Uz društvene igre učimo nove stvari kroz zabavu i smijeh. Uz njih se zezamo, šalimo, veselimo pobjedi, ali i učimo nositi se s porazom. Ostaje samo pitanje, koga ćemo pozvati da nam se pridruži u igri?