Books and more - mala izdavačka kuća iz Osijeka

Books and more d.o.o. je mala izdavačka kuća iz Osijeka koja je počela s radom krajem 2020. godine. Želja nam je dati priliku domaćim autorima da čujemo njihov jedinstven glas u opisivanju vlastitoga životnog puta i stečenog iskustva.

Cilj nam je približiti knjigu širem sloju društva i učiniti ju pristupačnijom djeci i mladima koji su tek u procesu razvijanja svojih čitalačkih sposobnosti i afiniteta. Čitanje ima veliki doprinos našem razvoju jezika, govora, povezivanja pojmova i bitno je od najranije dobi. Ali, čitanje nema samo veliki doprinos za našu imaginaciju, komunikaciju i mentalno zdravlje. Ono je prostor promišljanja i zamišljanja. Proces otkrivanja novih svjetova. Put u bolje razumijevanje drugih kao i nas samih.

Čitanje nam omogućuje da barem nakratko, dok ne dođemo do završnih korica knjige, hodamo u tuđim cipelama i preko književnih likova iskusimo i ono za što sami nikad ne bismo imali priliku. Čitanje nam omogućuje bijeg u neku drugu stvarnost, istraživanje različitih realnosti i različitih ljudskih perspektiva. Dobra knjiga nam uistinu može postati najbolji prijatelj. Netko tko nas razumije, tješi, hrabri, potiče na ostvarivanje vlastitih snova i traženje novih puteva. Pomaže nam otkriti što leži u dubinama našeg srca, što nas veseli i usrećuje, koja je naša svrha.

Svrha Books and more je objavljivanje kvalitetnih djela domaćih autora različitih žanrova i neprekidno stvaranje tih novih najboljih prijatelja.