Za sve je kriv Hollywood

Dora Medak

Roman prvijenac mlade spisateljice Dore Medak, pokušava dati odgovor na pitanje koje muči mnoge njene vršnjake; kako pronaći pravu ljubav u današnjem svijetu. Ne snalazeći se u moru tehnoloških rješenja, romantična Lori poseže za inspiracijom iz holivudskih filmova te pokreće raspravu koliki je utjecaj filmova na naš život te je li gledanje romantičnih prizora iz tvornice snova utjecalo na naša očekivanja i često nerealnu, hiper romantiziranu percepciju ljubavi. Što se s filmskim parovima dogodi nakon što holivudska priča završi? Kako živjeti sretno do kraja života?

Lorina omiljena glumica Audrey Hepburn često joj je uzor u životu, no kada osim stila odijevanja, Lori pokuša preuzeti i stil zavođenja iz starih romantičnih filmova upada u niz nevolja u koje uvuče i ostale likove u romanu. Likovi se suočavaju s raznim problemima, ali ton romana ostaje vedar i optimističan.

Ovo je roman koji će definitivno izmamiti osmijeh na lice svakome tko ga uzme u ruke. Bez obzira koliko sami bili romantični, lako ćete se uvući u kožu Lori i ostalih likova romana, svjesni da ste neke njihove greške i sami učinili. Do samoga kraja ostaje neizvjesno hoće li Lori pronaći ljubav za što svesrdno navijamo te tko će biti čovjek koji će biti uz nju u dobru i zlu.

99,00 kn / 13,14 €

89,00 kn / 11,82 € - Naruči
  • Info o knjizi
  • Pročitaj ulomak
  • Upustite se u romantičnu pustolovinu punu duhovitih obrata i ljubavnih zavrzlama uz Lori, glavnu junakinju romana "Za sve je kriv Hollywood" i njezine zanimljive prijatelje!
  • Knjigu "Za sve je kriv Hollywood" spisateljice Dore Medak možete kupiti u Knjižari Nova u Osijeku ili na popustu 89,00 kn / 11,82 € naručiti direktno od nas. Javite nam se na naš e-mail: info@booksandmore.hr ili pošaljite poruku u inbox društvenih profila booksandmore.hr na Facebooku ili Instagramu.
  • Spremno očekujemo Vašu narudžbu!

Lori je nervozno lupkala prstima po uredskom stolu. Šefica ju je prije pola sata sa strogim tonom u glasu pozvala u svoju kancelariju. Lori je premotavala u glavi sve što je učinila taj dan pokušavajući se prisjetiti je li joj se potkrala kakva pogreška zbog koje je sada čeka jezikova juha, ali jednostavno ništa joj nije padalo na pamet. Dapače, današnji radni dan protekao je mirno, puno mirnije nego inače. Šefica ju je ostavila da čeka pred vratima njene kancelarije. Lori se osjećala kao da je optuženik koji čeka da se porota vrati s malo nade u oslobađajuću presudu. Šefica joj je napokon dala znak da uđe u njezin ured.


- I Lori, što ćemo s tobom? – upitala ju je šefica i pogledala zabrinuto.

- Kako to mislite? – bila je zbunjena Lori.

- Cijela ta tvoja situacija nekako je nezgodna za imidž tvrtke. – na to će šefica, a Lori se svim silama trudila shvatiti o čemu to ona govori.

- Kakva situacija? – upitala je tiho Lori.

- Nemoj me krivo shvatiti, to zapravo i nije tako bitno, ali ipak smo mi tvrtka koja zarađuje na ljubavi i romantici. To je naš fah! – objašnjavala je dalje šefica, ali Lori i dalje nije bilo ništa jasno.

- Shvaćaš zašto je onda nezgodno da naša glavna kreativna operativka i sama nije svijetli primjer našeg rada. – završila je šefica i usmjerila svoj uporni pogled u Lori.

- O čemu konkretno mi tu govorimo? – upitala je Lori plaho, ali odlučna riješiti ovu zagonetku.

- O tome da si ti još uvijek single, a prešla si tridesetu. – objasni šefica.

- U današnje vrijeme nije ništa neobično da se žene udaju u kasnijim godinama. Pogotovo zaposlene žene koje su predane svojoj karijeri. – branila se Lori, iako šefičin ton nije bio strog, već zabrinut.

- Ne govorim ja tu nužno o udaji, nego o vezama i romantici. Imam dojam da otkad radiš ovdje nisi bila zaljubljena, a naši klijenti jednostavno žele pored sebe imati nekoga tko ih razumije, s kime mogu podijeliti svoje osjećaje, tko nije toliko rezerviran prema ideji ljubavi i braka. – pokušala je objasniti šefica svoj stav.

- Ako ostavljam takav dojam, žao mi je. Ja stvarno vjerujem u ljubav i brak. – objasni Lori.

- U čemu je onda problem? – upita šefica i namjesti se za pažljivo slušanje.

- Jednostavno, još nisam našla onog pravog. – kratko će Lori.

- Onda trebaš ubrzati proces i postati učinkovitija. – na to će šefica.

- Kako to mislite? – bila je zbunjena Lori.

- Šaljem te na ovaj event. Dobili smo pozivnicu i mislim da si upravo ti prava osoba da provjeriš koliko ima istine u njihovim obećanjima da ćeš upravo tamo upoznati onog pravog. – rekla je šefica i pred Lori postavila šarenu kovertu s pozivnicom.

- To je neki match-making event? – upita Lori čitajući pozivnicu koja nije otkrivala mnogo.

- Da, ali i više od toga. To bi trebala biti vrhunska zabava za vrhunske ljude. – oduševljeno će šefica.

- Vidjet ćemo. – bila je skeptična Lori.

- Lijepo se obuci, ponašaj se pristupačno i nadasve osjeti ljubav! I naravno izvještavaj me o svemu svakih pola sata. Osjeti ljubav, Lori! – poticala ju je šefica, a Lori je tražila elegantan način da se iz svega toga izvuče. O svom ljubavnom životu nije htjela razgovarati ni privatno, a kamoli na poslu. Sve je to nekako djelovalo neprofesionalno. Iako su ljubav i romantika bili temelji njihove profesije.

- Ako je to nešto svečano, bojim se da nemam ništa primjereno za obući. – rekla je Lori glumeći zabrinutost. U ormaru je imala barem pet kombinacija idealnih za ovu priliku. Bile su to kombinacije inspirirane njenim najdražim filmovima s Audrey Hepburn koje je željela imati na sebi kada Onaj pravi prvi puta usmjeri svoj pogled prema njoj.

- Nećeš se izvući tako lako! Šaljem jednu od naših stilistica s tobom, idete u šoping. Sve na račun tvrtke, naravno. Danas si ti naš klijent! – optimistično je zapljeskala rukama šefica.


Lori ju nikad nije vidjela takvu. Čak je ponudila platiti haljinu. To joj nije bilo slično. Što je tu je, iz ovoga se neće moći izvući.